Kanonska vizitacija u Hrvatskoj (17.-19. 3. 2024.)

Od 16.3. do 20. ožujka 2024. poglavar Distrikta posjetio je kapele Bratstva u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. Prenosimo ovdje njegov kratak izvještaj:

„Uvijek je velika radost vidjeti razvoj apostolata u različitim zemljama našeg velikog Distrikta. Na Nedjelju Muke mogao sam posjetiti kapele sv. Jeronima i sv. Vlaha u Splitu i Dubrovniku, a 19. ožujka proslavili smo u Zagrebu svečanom pjevanom misom zaštitnika kapele, sv. Josipa. Tom prilikom obnovili smo posvetu Svećeničkog bratstva sv. Pija X. sv. Josipu.

Zahvaljujem patrima Marku Tilošancu i Michału Freju na njihovom svećeničkom angažmanu u ovoj lijepoj zemlji, koji često nije lagan. I ovdje nam nužno treba više svećenika. Povrh svega, velika je radost vidjeti brojne mlade ljude i puno mladih obitelji. Među vjernicama zagrebačke kapele ovih mjeseci njih desetak čeka dijete. Gostoprimstvo u ovoj zemlji je nešto posebno. Kao svećenik, rijetko se može dobiti tako srdačnu, ljubaznu i časnu dobrodošlicu. Neka apostolat u ovoj zemlji i dalje dobro raste i molimo za hrvatska zvanja u našoj bogosloviji!

p. Johannes Regele

Izvor: fsspx.at