Ljetni dječji oratorij 2024.

Od 24. do 26. lipnja ove godine održao se po prvi puta ljetni dječji oratorij u sklopu apostolata Svećeničkoga bratstva sv. Pija X. u Hrvatskoj. U programu je sudjelovalo petnaest djece osnovnoškolske dobi. Djeca iz Hrvatske, ali i inozemstva, boravila su u kući za odmor kod Svete Nedelje, u mirnom i prirodnom okruženju.

Na trodnevnom kampu djeca su se kroz razne igre, rekreaciju, radionice, šetnje, životno-praktične aktivnosti, kateheze, molitve i bogoslužje upoznavala i družila te im se na kraju bilo teško rastati. Važan dio ovog susreta bila je mogućnost upoznavanja bontona, uvažavanje različitih osobnosti, širenje životnih vidika, rad na samostalnosti, timski rad te nove spoznaje o svakodnevnom molitvenom životu. Uz molitvu krunice, kateheze i druge duhovne sadržaje, polaznici su sudjelovali u raznim zabavnim aktivnostima s ciljem rasta u vjeri. Svaki dan u poslijepodnevnim satima služila se sv. Misa uz mogućnost za sakrament ispovijedi. Osigurani su bili i obroci uz tradicionalnu, domaću recepturu, s puno truda i ljubavi na oduševljenje svih.

Zahvalni dragom Bogu na lijepom trodnevnom iskustvu djeca su se sretno vratila svojim obiteljima, uz želju i nadu da će biti prilike dogodine ponoviti oratorij.