Početak djelovanja p. Michała Freja u Hrvatskoj

S blagdanom sv. Pija X. (3. rujna) započeo je p. Michał Frej, mladomisnik našeg Svećeničkog bratstva koji je u lipnju u Zaitzkofenu bio zaređen za svećenika, svoju službu u kapelama u Hrvatskoj. Nakon što je prošle dvije godine p. Sebastian Kolinski djelovao u Hrvatskoj, po odluci generalnoga poglavara premješten je prošli mjesec u Poljsku gdje će obavljati službu ekonoma Distrikta, a na njegovo je mjesto imenovan p. Frej.

Ove je godine, veoma simbolično, blagdan našega sveca zaštitnika, sv. Pija X., pao upravo na nedjelju te smo ga tako mogli proslaviti s jutarnjom trojnom Misom u Zagrebu te večernjom Misom u Splitu. Sutradan smo posjetili i našu kapelu u Dubrovniku, a sljedeće nedjelje i kapelu u Rijeci te je tako naš novi svećenik imao priliku upoznati sve kapele Bratstva u Hrvatskoj, a preostaje još posjetiti našu misiju u Osijeku te kapele u Sloveniji. Osim odsluženih sv. Misa, naš je mladomisnik imao prilike vjernicima podijeliti mladomisnički blagoslov te osim naših kapela i zajednica, upoznati usput i bogate kulturne znamenitosti koje nudi naša domovina.

Našem novom svećeniku predstoji učenje hrvatskog jezika, za koji vjerujemo da će brzo svladati, budući da govori već nekoliko stranih jezika koji će mu dotad zasigurno pomoći u sporazumijevanju s vjernicima. Sjetimo se našeg novog svećenika u svojim molitvama da bi ga u obavljanju njegove službe pratio Božji blagoslov u radu za spasenje duša!